31 Temmuz 2010 Cumartesi

Wendy Wu (2006)


Güzel ve popüler bir genç kız olan Wendy Wu'nun en büyük amacı, mezunlar gününün kraliçesi olmaktır. Fakat genç bir keşişin, Wendy'ye aslında yeniden dünyaya gelmiş Çinli bir savaşçı olduğunu söylemesiyle, genç kızın hayatı bir anda değişir. Artık Wendy Wu'nun acilen Kung Fu eğitimi alması ve dünyayı yok etmekle tehdit eden eski, kötü bir ruha engel olması gerekmektedir.

İMDB PUANI : 5.1
FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 6.0
SİZİN PUANINIZ : ?

Robinson Ailesi (2005)


Lewis,yetim bir çocuktur.Wilbor Robinson ile tanışınca yaşamı değişir.Geleceğe yolculuk yaparlar.

İMDB PUANI : 6.8
FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 7.0
SİZİN PUANINIZ : ?

Son Hava Bükücü (2010)


Hava, Su, Toprak, Ateş… Kaderleri birbirine bağlanmış dört ülkedir. Ateş Ülkesi’nin diğerlerine karşı vahşice bir savaş başlatmasıyla bir anda herşey değişir.

Koskoca bir yüzyıl geçtiği halde bu yıkım sürecini değiştirecek en küçük bir umut belirtisi bile yoktur.

Nickelodeon yapımı animasyon televizyon dizisini temel alan The Last Airbender, Aang’ın hayatta kalma mücadelesinin açılış bölümüdür.

İMDB PUANI : 4.5
FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 3.6
SİZİN PUANINIZ : ?

Avatar (2009)




Bizleri hayal gücümüzün ötesinde muhteşem bir dünyaya taşıyacak olan film Na’vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor.



Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, kendilerine özgü dilleri ve kültürü olan, barış ve doğa ile örtülü bir çevrede yaşayan Na’vi halkının arasına gönderilir.



Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynaklaro incelemek üzere AVATAR adlı bir program oluşturmuştur. Bu program ile insanlar genetic mühendislik sonucu yarı insan yarı Na’vi haline getirilir ve misyoner olarak Pandora’ya gönderilirler.



Botanist Dr Grace Augustine (Sigourney Weaver) ile programa gönüllü olarak katılmış Jake’in bedenlerinin Avatar’I yaratılacak ve böylece Jake’e de felç olmuş bedenini başka bir formda kullanma şansı verilmiş olacaktır. Na’vi halkından Prenses Neytiri ile tanışan Jake, kendisini Pandora’ya gönderen tehlikeden bu halkı savunurken bulur.



Yabancısı olduğumuz bu yeni dünyaya Jake Sully isimli, tekerlekli sandalye mahkum kalmış bir gazinin gözünden bakıyoruz. Fonksiyonlarını kaybeden bedenine rağmen içinde halen savaşçı bir ruh barındıran Jake, dünyanın enerji krizini çözmeye yetecek kaynaklara sahip olan ve bu kaynakları araştırmak üzere bir birliğin çalıştığı Pandora isimli gezegene ışık yılı yolculuğu yaparak asker olarak gönderilir. Pandora’daki atmosfer toksik olduğu için Avatar isimli program oluşturulur; bu programa göre insan “operatörleri”nin bilinçleri avatar isimli uzaktan kontrol edilebilen ve öldürücü etkisi olan hava koşullarında yaşam sürdürebilmeyi sağlayan biyolojik bedene bağlanır. Bu avatarlar insan DNA’sı ile Pandora’nın yerel halkı Na’vilerin genlerinin birleştirilmesiyle oluşur.



Jake kendi avatarında yeniden doğduğu halde yürüme yetisini de geri kazanır. Gezegendeki değerli enerji kaynaklarını elde etmelerine mani olarak görülen Na’vi halkının arasına sızmakla görevlendirilir. Fakat güzel bir dişi Na’vi olan Neytiri, Jake’in hayatını kurtarır ve bu her şeyi değiştirir. Neytiri’nin kabilesi tarafından kabul edilen Jake, onlardan biri olmayı tabii kaldığı bir çok test ve macera sonrasında öğrenir.



Jake ve gönülsüz eğitmeni Neytiri arasındaki ilişki zamanla derinleşir ve böylece Na’vi halkna sayı duymayı, sonunda da onlar safhında yer almayı tercih eder. Yerli Na’vi halkına destansı ve evrenin kaderini belirleyecek bir savaşta liderlik edecek ve böylece kabul görmesini sağlayacak son sınavı da verip veremeyeceği belirlenecektir. İMDB'NİN PUANI : 8.0 FİLM LİSTESİ'NİN PUANI :9.5 SİZİN PUANINIZ : ?

Princess and Frog (2009)


Tiana isimli genç ve güzel bir prensesle prenslik günlerine dönmek için umutsuzca çabalayan yüssüz bir kurbağa gecenin birinde karşılaşırlar. Tiana,kurbağacığa acır ve onu bir kerecik olsun öpmeye razı olur. Ancak, ortada bir sorun vardır; zira öpücükten sonra Tiana'da bir kurbağaya dönüşür. Hem de çok güzel bir kurbağa :) İki kurbağa neler olup bittiğini anlamak için New Orleans bataklıklarında yaşayan cadı doktoru bulmak zorundadır. İMDB'NİN PUANI : 7.2 FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 8.5 SİZİN PUANINIZ : ?

Fly Me To The Moon (2008)


Büyükbabası gibi bir maceraperest ve kahraman olmak isteyen sinek Nat, isteksiz 2 arkadaşını ikna ederek Apollo 11 ile Ay’a gitmeye karar verir. Astronotların uzay başlıklarının içinde unutulmayacak bir yolculuğa çıkan sinekler ailelerini telaşa düşürdüklerinden habersizdir.

Bir TV kanalında astronotların arkasından dünyaya el sallayan sinekler hem ailelerini telaşlandırır hem de Rusya’da televizyon seyreden sinekleri kıskançlıktan delirtirler.

Rus sinekler, Amerikan kahramanlarımızın tamamlamaya çalıştıkları görevi sabote etmek için hemen Yegor adında sinsi bir ajanla anlaşırlar.

Nat’in büyükbabası, 50 sene önce Paris’te aşk yaşadığı güzel Rus sineği Nadia ile mucizevi bir şekilde bir araya gelir ve Nadia, Rus sineklerin alçakça planından Büyükbaba’yı haberdar eder. Torununu kurtarmak isteyen Büyükbaba, gençliğindeki enerjisini tekrar içinde hissederek harekete geçer.

Bu sırada, uzaygemisinde felakete yol açabilecek bir kısa devre sorunu, Nat ve arkadaşı I.Q.’nun çabalarıyla çözülür. Daha önce sineklerin varlığından ve başardıklarından habersiz olan astronotlar, onları tebrik etmek yerine, sinekleri bir deney tüpünün içine sprey sıkarak hapsederler. Heyecanlı bir olay silsilesi sonrası tüpü kırıp NASA görevlisi Armstrong’un başlığına gizlice giren Nat, o tarihi adımları inceleme zevkine ulaşır. I.Q. ve Scooter ise Aldrin’in başlığının içinde bu tarihi olaya tanıklık eder.

Dünya, görevin tamamlanmasını sağlayan 3 küçük sinekten habersizdir ama sinek arkadaşlarımız evlerine kahraman olarak dönmüştür ve herkesi içine alan ortak bir söylemde buluşurlar: “Her zaman macera! Hayalperestler rüzgarda savrulur mu? Asla!!” İMDB'NİN PUANI : 4.6 FİLM LİSTESİ'NİN PUANI :5.8 SİZİN PUANINIZ : ?

30 Temmuz 2010 Cuma

The Prince and Pauper (2007)

Cole ve Dylan Sprouse'un olduğu bir film...İlk başlarda Tom (Dylan) normal bir hayat sürdüren bir çocuk .Tom Canty, Eddie T. ile tanışınca hayatı tümden değişir.Tom ,Eddie'nin yerine,Eddie ise de Tom'un yerine geçer.Sadece kıyafet değişiminle Tom ve Eddie hayatın zorluklarıyla tanışır...İlk başlarda Eddie elindekilerinin kıymetini bilmez. Fakat sonra anlar ki kendisinin hayatı harikadır.Tom'un yerine geçtiğinde kendi hayatının ne kadar güzel olduğunu anlar.Tom ise Eddie'nin hayatına geçtiğinde onun hayatının ne kadar karışık olduğunu anlar.Repliklerini ezberlemek gibi... zor şeylerle karşılaşır. İMDB'NİN PUANI : 4.2 FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 5.6 SİZİN PUANI : ?

Yıldızla Randevu(2010)


2010 yapımı bir Disney Channel Orijinal Serisidir. Başrolde Sonny'nin Yıldızı'yla tanınan Sterling Knight vardır. Film, ABD'de 14 Şubat 2010'da galasını yapmıştır. İlk gösteriminde 6.5 milyon kişi tarafından izlenmiştir. Türkiye'de ise 1 Mayıs 2010'da gösterildi.
Jessica adındaki sıradan bir kızın bir gün ünlü genç yıldız Christopher Wilde ile çarpışması ile Los Angeles'ta macera dolu bir seyahat başlar. Jessica ilk başlarda bu yıldızdan hoşlanmazken paparazzilerden kaçışları sırasında aslında onu sevdiğini fark eder. Fakat Christopher bir röportajı esnasında ilişkilerini inkar edince ikili arasında problemler çıkar. İMDB'NİN PUANI : 5.6 FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 6.7 SİZİN PUANINIZ : ?

Alvin Ve Sincaplar (2007)


Alvin ve Sincaplar'ın hikâyesi üç sincapın evlerinin yılbaşı ağacı satan bir firma tarafından kesilmesiyle başlıyor. Üstelik bu olurken minik sincaplar hala kovuklarındadır. Ağaç şirket tarafından Ian Hawk (David Cross)'a gönderilir. Hawk Los Angeles'ta müzik piyasasında çalışmaktadır ve Dave Seville (Jason Lee)'in kolejden oda arkadaşıdır. Dave başarılı bir müzik kariyeri yapmayı hayal etmekten asla vazgeçmeyen bir şarkı yazarıdır. Jett Records'a bir şarkısını sunmak için gider ve eline tutuşturulan bir sepet kek ile reddedilir… Oradaki yılbaşı ağacında yaşamaya devam eden zavallı sincaplar ise sıcak kurabiye ve keklerin kokusuyla sepete doluşuverirler. İMDB'NİN PUANI : 5.3 FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 6.8 SİZİN PUANINIZ : ?

Alice Harikalar Diyarında(2010)


Alice Harikalar Diyarı’nda yeniden çevriminde güçlü kız imajı baz alınarak Tim Burton tarafından seyircinin karşısına çıkarılıyor. Linda Woolverton’ın çocuk romanından uyarlanan yapım 17 yaşındaki Alice’in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. Aslında 10 sene öncesinde de ziyaret ettiği yeri ikinci ziyaretinde hatırlamıyor bile.

Harikalar Diyarı’nda Alice’i karşılayanlar arasında Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp de mevcut. Bu yapımda Johnny Depp ve Tim Burton yedinci kez bir araya geliyorlar. Yine Tim Burton’ın ayrılmaz oyuncu ekibinden, aynı zamanda eşi olan Helena Bonham Carter’da Kırmızı Kraliçeyi canlandırıyor. Sürpriz olarak ise oyuncu kadrosunda 2009 Oscar ödül töreninde En iyi Kadın Oyuncu Oscar’ına aday gösterilen Anna Hataway de mevcut.

High School Musical (2006)


High School Musical, Disney Channel'da yayınlanan bir müzikal filmdir. Daha çok genç ve çocuklara hitap ediyor. Başrollerini Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu ve Monique Coleman paylaşıyor.

Unutulmaz şarkılar, görkemli danslar ve komedi ögeleriyle bezeli, dünya çapında olay yaratmış orijinal bir Disney Channel filmi.
Bir gece Gabriella(Vanessa Hudgens) ve Troy(Zac Efron) birlikte şarkı söylerler. Gabriella ne kadar utanganç olsada, Troy'un gözlerine baktığı an şarkı söylemeye başlar. O gece birbirlerine âşık olurlar ve bir daha göremeyeceğim diye çok korkarlar. Ertesi gün Gabriella'nın annesi Gabriella'yı Troy'un okuluna kaydeder. Bir anda çarpışırlar ama kim olduklarını hatırlayamazlar. Ve birden kendilerini tanıtırlar ve aşk başlar Okulun basket takımının yakışıklı ve popüler kaptanı Troy (Zac Efron) ve bilim kulübünün güzel ve bir o kadar da zeki üyesi Gabriella (Vanessa Anne Hudgens), okul müzikalinin seçmelerine katılarak alışılagelmiş düzenin tüm kurallarını yıkarlar. Rüyalarının peşinden giderken, çevrelerindeki herkese takım çalışmasının ve olduğu gibi davranmanın önemini öğretirler. Hem de tüm bunları çok havalı melodilerin ve dansların eşliğinde yaparlar!

Wizards Of Waverly Place: The Movie (2009)


Alex olaylardan ve yaşadıklarından sıkılmıştır..Öyle bir şey diler ki aileyi parçalamaya sürüklemiştir..Alex anne ve babasının hiç tanışmamış olmasını dilemiştir..Ve dileği ne yazık ki kabul olmuştur..Artık anne ve babası birbirlerini tanımıyolardır.Bir zaman sonra Alex yaptıgına pısman olur ve nasıl duzeltebılecegını düşünür..Ve kardeşleriyle bu olayı duzeltmek icin maceraya atılır..Bakalım küçük büyücülerimiz olayı nasıl düzeltecekler...

Madagaskar(2005)


New York Central Park hayvanat bahçesindeki kent ormanının kralı hiç kuşkusuz Alex adlı aslandır. En iyi arkadaşları Zebra Marty, Zürafa Melman ve Su Aygırı Gloria ile beraber mutlu ve huzurlu bir yaşamı vardır. Gerçi hayvanat bahçesinin eşsiz manzarası içinde esaret altındadırlar ama en azından lezzetli yemekler yedikleri için bu durumu görmezden gelirler. Dört kafadar arasında en meraklısı Zebra Marty´dir. Hayvanat bahçesi dışında nasıl bir dünya olduğunu; neleri kaçırdığını merak etmektedir. Günün birinde merakına yenik düşer ve penguenlerin yardımıyla hayvanat bahçesinden firar eder. Esas niyeti sabah olmadan geri dönmektir. Alex, Melman ve Gloria onun kaçtığını ancak geceyarısı fark ederler. Arkadaşları için endişe içindedirler. Böyle bir durum karşısında yapılabilecek tek hareketin hayvanat bahçesinin dışına çıkmak ve Marty´i bulup geri getirmek olduğuna karar verirler. New York gibi büyük bir metropolün caddelerinde bir aslan, bir zürafa ve bir su aygırının dolaşması, metroya binip yolculuk yapması dikkati çekmeyecek gibi değildir. Sonunda Marty´i Grand Central tren garında bulmayı başarırlar. Ancak hayvanat bahçesi yönüne giden son treni kaçırınca birtakım esrarengiz kişilerin eline geçerler. Yakalanıp kafeslere kapatılan dört kahramanımız soluğu Afrika´ya giden bir gemide alırlar. Onlar için bilinmeyene yolculuk başlamıştır. Üçkağıtçı penguenlerin gemiye sabotoj yaparak batırmasının ardından Alex, Marty, Melman ve Gloria kendilerini egzotik ada Madagaskar sahillerinde bulur. New York´ta doğup büyümüş kahramanlarımız için artık vahşi ortamda hayatta kalma mücadelesi başlamıştır. Bundan sonrasında "ormanda yaşamak" deyiminin gerçek anlamını tüm çıplaklığıyla keşfedeceklerdir.

Yukarı Bak(2009)


Hayatı boyunca yaşamak istediği macera hayalini gerçekleştirmek için evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl Fredricksen'ın hikayesinin anlatıldığı yeni bir komedi. Ancak Carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kabusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel'ı.

Köfte Yağmuru (2009)


İnsanların size ne yiyip ne yiyemeyeceğinizi söylemelerinden bıktınız mı? Her gün aynı sıkıcı yiyecekleri midenize doldurmak zorunda olmak sizi hayal kırıklığına mı uğrattı? İstediğiniz yemeği istediğiniz zaman sipariş edebileceğiniz günü mü bekliyorsunuz? Eh, bekleyişiniz sona erdi. 2009 yılında, Köfte Yağmuru‘yla doymaya hazır olun. Sevilen çocuk kitabından uyarlanan destansı boyutlardaki bu komik macera, yiyeceğin gökten yağmur gibi yağdığı bir kasabayı anlatıyor!

Tinkerbell (2008)


Tinker Bell, 13 cm boyunda sarı saçlı yeşil etekli kıskanç bir peridir. Peter Pan'ın arkadaşıdır. Peri ağacında diğer perilerle yaşar.

peri ağacinin gerçek adi yuva ağaçtir.burasi bütün perilerin yaşam yeridir.yuva ağaç aslinda yok yok ülkesinde pixie hallow dadir.pixie hallow da periler tozla peri tozuyla yaşarlar.ve en önemlisi periler bir çocuğun ilk kez güldüğü zaman doğar ve pixie halow a yani yuva ağaca giderler.her perinin bir yeteneği vardir.tinker bell'in yeteneği işçi peri olmasıdır.

Hotel Dogs (2009)


Andi (Emma Roberts) ve küçük kardeşi Bruce (Jake T. Austin), evde hayvan beslenmesine kesinlikle izin verilmeyen bir kasabada yaşamaktadır. Buna rağmen gizli gizli besledikleri Friday adlı köpeklerini artık daha fazla saklayamayacakları bir noktaya gelmişlerdir. Bir gün tesadüfen karşılarına çıkan terk edilmiş bir otel binasını görünce Andi’nin aklına bir fikir gelir. İçinde zaten birkaç köpeğin yaşadığı bu ıssız oteli köpekler için harika bir yuvaya dönüştüreceklerdir.

Kararın verilmesinden sonra küçük Bruce’un mekanik dehası devreye girer. Gündelik eşyaları mekanik mucizelere dönüştürme görevini o alır. Ardından komşu çocukların da yardımıyla ıssız oteli büyüleyici bir köpek cennetine dönüştürmek için kolları sıvarlar. Burası sadece Friday için değil, bulabilecekleri her köpek için sıcacık bir yuva olacaktır.

Ancak otelden gelen sürekli köpek havlamalarının kuşku uyandırması ve köpek yakalayıcılarının dikkatini çekmesi üzerine, Andi ile Bruce, köpekleri oraya kimin yerleştirdiğinin anlaşılmasını önlemek için ellerindeki her imkana başvuracaklardır.

Hannah Montana :THE MOVİE (2009)



Miley Stewart, gizli pop-star kimliği ile okulu ve arkadaşları arasında denge kurma mücadelesi vermektedir. Ancak hızla artan şöhreti ve popülerliği özel hayatına egemen olunca herşeyi oluruna bırakır. Bunun üzerine babası, gerçeklerle yüz yüze gelmesi için onu Tennesse’deki Crowley Corners’taki evine çağırır. O andan itibaren Hannah Montana’nın bile hayal edemeyeceği çapta eğlence, kahkaha ve romantizm dolu bir macera başlayacaktır.

2007'nin Aralık ayında başladığı bir film olan Hannah Montana:The Movie yi bitirdi.Bu film Los Angeles ve Tennesee'de çekildi.Film Türkiye'ye 15 Mayıs 2009'da geldi.Filmin kitabında şöyle söz edilmektedir;

Miley Stewart (diğer adıyla Hannah Montana), süper star hayatına kendini fazlaca kaptırınca, babası ona bir değişikliğin iyi geleceğine karar verir. Ama ne değişiklik! Hollywood'un tüm ihtişamından uzaklaştırılan Miley, kendini eski kotları ve t-shirtleri içinde Tennessee'de, aile çiftliklerinde bulur. Acaba hem Miley hem de Hannah olmaya devam edebilecek midir? Arkadaşlarının da yardımıyla - ve muhteşem konuk oyuncular Taylor Swift, Rascal Flatts ve Vanessa Williams eşliğinde- yoluna Hannah mı, Miley mi olarak devam edecektir..

Camp Rock (2008)


Camp Rock (Rock Kampı) Disney Channel in orijinal bir filmidir. Başrolleri The Jonas Brother ve Demi Lovato'nun oynadığı film yetenekli bir genç kızın sürekli gitme hayallerini kurduğu Rock Kampı'na gitmesini ve orada geçirdiği zamanı anlatıyor. Biraz komedi ve biraz eğlencenin birleştğiği harika filmde Demi Lovato:Mitche ve Joe Jonas:Shane Gray rolünde oynuyor. Shane Gray gerçek hayatta da olduğu gibi filmdede kardeşleriyle birlikte oluşturduklaı bir grubun üyesidir.

Camp Rock 2 nin 2010 da yayınlanması bekleniyor.