10 Ağustos 2010 Salı

Dadnapped (2009)

Filmde bir kız ile babasını anlatıyor."Emily Osment"Melissa diye bir kız...Filmde babasıyla yaşıyor.Babası ünlü bir yazar.Bir otele gidiyolar.Otelin sahibi Merv Kilbo yani"Jason Earles".O otel de Melissa'nın babasının bir sürü hayranı var.Sonra babası dışarı çıktığında onu hayranları kaçırıyor.Melissa babasını kurtarırken zorluklarla karşılaşacak.

İMDB PUANI : 5.0
FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 6.4
SİZİN PUANINIZ : ?

3 Ağustos 2010 Salı

Karınca Z (1998)


İşçi karınca Z (Woody Allen'ın sesi) karınca kolonisinin toplu çalışma ahlakı ile kendi bireyselliğini uzlaştırmaya çalışır. Karınca Prenses Bala'ya (Sharon Stone'un sesi) aşık olan Z, sosyal değişimler yapmaya çalışıyor ve nihayet karınca kolonisini, kötü General Mandible'in (Gene Hackman'ın sesi) bütün işçi sınıfını yok etme tehdidindeki hain planlarından kurtarmaya çalışıyor. Bireycilik teması işlenmiş. Seslendirmelerde Anne Bancroft, Jennifer Lopez, Christopher Walken ve Danny Glover'da var.

İMDB PUANI : 6.7
FİLM LİSTESİNİN PUANI : 7.0
SİZİN PUANINIZ : ?

Wizard Of Oz (1939)


Halası ve amcasıyla çiftliklerinde mutlu bir yaşantısı olan Dorothy, sevimli köpeği Toto komşusu tarafından elinden alınmak istenince evden kaçar. Pişman olup geri dönmeye çalıştığı sırada bir hortuma yakalanır ve kendisini Oz'un renkli dünyasında bulur.

Üzerine düştüğü ev, Doğu'nun Kötü Cadısı'na aittir. Onu öldüren Dorothy birden bire Oz'un en ünlü şahsiyeti haline gelir. Kardeşini öldüren Dorothy'den intikam almak isteyen Batı'nın kötü cadısı, genç kızın peşine düşer. Cadıdan kaçan Dorothy, Oz Büyücüsü'nün yardımını istemek için onun yaşadığı Zümrüt Şehri'ne gider.

Dorothy, yolda 3 yeni arkadaş edinir. Kalpsiz Teneke Adam, beyinsiz Korkuluk ve korkak Aslan, uzun yolculuklarında Dorothy'e yardım eder ve onu korurlar. Yolculuğu başarıyla atlatmaları, kahramanlarımızın dileklerinin olmasını sağlayacaktır.

İMDB PUANI : 8.9
FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 9.7
SİZİN PUANINIZ : ?

Charlie'nin Çikolata Fabrikası (2005)


Charlie ailesi ile zor bir şekilde geçinen fakir bir çocuktur. Tüm dünya ve Charlie, çikolata fabrikasıyla zengin olmuş Willy Wonka'nın esrarengiz ve yıllardır kapalı olan fabrikasını merak etmektedir. Ama bir gün Willy Wonka 5 çikolata ambalajının altına altın bilet saklamıştır. Altın biletleri bulan 5 çocuk fabrikaya girme hakkına sahip olacak ve içlerinden biri hayallerinin ötesinde bir dünyaya kavuşacaktır. Ve Charlie ise çikolata alamayacak kadar fakir olmalarına rağmen o fabrikaya girmek için elinden geleni yapacaktır.

İMDB PUANI : 6.9
FİLM LİSTESİ'NİN PUANI : 7.3
SİZİN PUANINIZ : ?